Wat is de potentie van robuuste rassen voor de landbouw van de toekomst?
Tijdens dit webinar ligt de focus op de aardappel. Verschillende experts gaan dieper in op dit onderwerp. Meld je binnenkort gratis aan en kijk op donderdag 14 september om 20.00 uur live mee.
- Hoe kunnen robuuste rassen bijdragen aan het realiseren van een goede gewasproductie
- Wat zijn de kansen en belemmeringen van robuuste rassen
- Hoe gaat het met robuuste gewassen in de praktijk volgens een teler
- Wat is de rol van de industrie om de teelt van robuuste rassen te bevorderen
Sprekers tijdens het webinar:
Geert Kessel
Scientist Plant Pathology, Wageningen University & Research Centre
Geert Kessel presenteert als expert wat robuuste rassen bij kunnen dragen in het realiseren van een goede gewasproductie (hoeveelheid/kwaliteit) en minimale milieubelasting door gewasbeschermingsmiddelen, en wat daarvoor nodig is (noodzaak van resistentiemanagement, kan je met robuuste rassen zonder gewasbeschermingsmiddelen, kunnen genetische technieken (o.a. Crispr-CAS) bijdragen?)
Jan Eric Geersing
Directeur
Geersing Potato Specialist B.V.
Jan-Eric Geersing vertelt als kweker hoe hij werkt aan robuuste rassen, hoever de praktijk daarmee is en wat de kansen en belemmeringen zijn.
Remy Metselaar
Bedrijfsleider
Landbouwbedrijf De Groot
Remy Metselaar vertelt als akkerbouwer en teler van robuuste rassen waarom hij deze rassen teelt en hoe zijn adviseurs en afnemers hierin staan.
Erik Haasken
Manager Agronomy
McCain Foods
Erik Haasken vertelt hoe hij vanuit de afzet en verwerking kijkt naar robuuste rassen. En wat is de rol van de industrie om de teelt van robuuste rassen te bevorderen.
Pieter de Wolf
Senior Praktijkonderzoeker Duurzame Landbouw en host tijdens het webinar